معمار فناوری اطلاعات چیست؟ شرح شغل، نقش، حقوق، مهارت

 

امروزه فناوری اطلاعات سنگ بنای کسب و کارها و سازمان ها است. با این حال، هر سازمانی متفاوت است و نیاز به زیرساخت ویژه ای دارد که نیازهای خود را سریع و کارآمد برآورده کند. برای این منظور، شرکت ها به یک متخصص نیاز دارند که بتواند بهترین راه حل IT را ایجاد و سفارشی کند. اینجاست که معماران فناوری اطلاعات وارد عمل می شوند.

بیایید این نقش حیاتی را بررسی کنیم، از جمله تعیین موقعیت، کاری که انجام می‌دهند، نقش‌هایی که بازی می‌کنند، و اینکه چگونه می‌توانید یکی شوید.

 

بیایید با یک تعریف شروع کنیم.

 

معمار فناوری اطلاعات چیست؟

همه ما نام معماران را شنیده ایم. آنها کسانی هستند که نقشه های طراحی ساختمان ها و سایر سازه ها را ترسیم می کنند. معماران فناوری اطلاعات نیز طراح هستند، اما عمدتاً در حوزه دیجیتال کار می کنند.

یک معمار فناوری اطلاعات حرفه ای است که راه حل های سطح بالایی برای برنامه های کاربردی تجاری، سیستم ها، نمونه کارها، زیرساخت ها یا کل یک شرکت ارائه می دهد. آنها خدمات و راه حل های فناوری اطلاعات را برای شرکت ها و سازمان ها توسعه می دهند و اغلب ارتباطات، امنیت، شبکه، ذخیره سازی و غیره را طراحی و مدیریت می کنند.

 

اصطلاح «معمار فناوری اطلاعات» برای طیف وسیعی از نقش‌های معمار مختلف که در دنیای فناوری اطلاعات یافت می‌شود، همه‌چیز است. آنها عبارتند از:

 

  • معماران دامنه این معماران با برنامه های کاربردی، تجارت، داده ها/اطلاعات و زیرساخت ها سر و کار دارند.
  • معماران سازمانی این نقش تمام جنبه های معماری فناوری اطلاعات را در بر می گیرد.
  • معماران امنیتی معماران امنیتی بر مکانیسم‌ها، فرآیندها و فناوری‌های مرتبط با محافظت از دارایی‌ها در برابر مزاحمان غیرمجاز و مخرب تمرکز می‌کنند.
  • معماران راه حل این متخصصان راه حل هایی را برای مسائل و مشکلات تجاری ایجاد می کنند.

اگر کسی بخواهد می تواند از نظر تئوری منحصراً روی یکی از این نقش های تخصصی تمرکز کند. با این حال، با توجه به اینکه معماران فناوری اطلاعات چقدر همه کاره هستند، محدود کردن خود به تنها یک جنبه از معماری فناوری اطلاعات کوته بینانه است.

 

 

یک معمار فناوری اطلاعات چه کاری انجام می دهد؟

بیایید از یک مثال فرضی استفاده کنیم. GenericCorp یک شرکت استارت‌آپ متوسط ​​و در حال رشد است که لباس‌های ساده و خاکستری تولید و می‌فروشد. از آنجایی که کارکنان در حال تنظیم همه چیزهایی هستند که برای پخش زنده نیاز دارند، مدیر عامل متوجه می شود که شرکت هیچ بخش فناوری اطلاعات ندارد.

در نتیجه، آنها متخصصی را وارد می کنند که زیرساخت کاملی را از ابتدا طراحی می کند، از جمله سرورها، ذخیره سازی داده ها، یک شبکه کارآمد، یک ابر خصوصی، پروتکل های امنیتی و موارد دیگر. هنگامی که زیرساخت فناوری اطلاعات در محل قرار می گیرد، این شخص کارها را به خوبی اجرا می کند و مدیریت را در مورد منابع IT خود در جریان نگه می دارد. در نهایت، متخصص به نوآوری‌ها و رویه‌های فناوری جدید توجه می‌کند و برای تکامل احتمالی فراتر از محدوده پروژه اصلی برنامه‌ریزی می‌کند.

 

نقش ها و مسئولیت های یک معمار فناوری اطلاعات چیست؟

در اینجا فهرستی جزئی از مسئولیت‌ها و نقش‌های معمار فناوری اطلاعات آمده است. توجه داشته باشید که هر معمار مجبور نیست تمام این مسئولیت ها را بر عهده بگیرد. خیلی به اندازه شرکت، نیازهای آن و هر گونه منابع/کارکن اضافی IT بستگی دارد.

 

برنامه ریز

یک معمار فناوری اطلاعات باید یک نقشه راه پروژه ایجاد کند که نشان دهد چگونه همه چیز باید از وضعیت فعلی به نتایج مورد انتظار پیشرفت کند. این نقشه راه همچنین باید نقاط عطف لازم و فعالیت‌های مهم را نشان دهد.

مجری و ارتباط دهنده

افراد حرفه ای در این نقش باید چشم انداز خود را به تمام سطوح مدیریتی و هر متخصص مورد نیاز در میان بگذارند و ارائه دهند. علاوه بر این، آنها باید بتوانند کار خود را برای افراد خارج از حوزه فناوری اطلاعات توضیح دهند. این مسئولیت همچنین شامل رسیدگی به هرگونه تعارض است.

رهبر

در دنیای ساخت و ساز، معماران نقشه ها را ترسیم می کنند و پیمانکاران ساختمان را انجام می دهند. معماران فناوری اطلاعات پروژه را در دنیای فناوری اطلاعات ایجاد می کنند و سپس آن را اغلب با یک تیم اجرا می کنند. بنابراین، معماران فناوری اطلاعات باید با شفاف سازی اهداف و انتظارات، و نگه داشتن همه در مسیر درست، به عنوان رهبر عمل کنند.

مدیر سهامداران

قبل از شروع پروژه، معمار فناوری اطلاعات باید مهم ترین و مرتبط ترین ذینفعان را شناسایی کند و نظرات آنها را برای شکل دادن به معماری دریافت کند. معماران فناوری اطلاعات باید از نحوه تلاقی فرهنگ‌های فناوری اطلاعات و کسب‌وکار و چگونگی ایجاد زمینه‌های مشترک قدردانی کنند.

 

مشاور و مشاور

معماران فناوری اطلاعات باید بدانند که چگونه روابط کاری قوی با مشتریان ایجاد کنند و خدمات مشتری برجسته ای را ارائه دهند. یک معمار آینده دار فناوری اطلاعات با در دسترس قرار دادن خود برای مشاوره و مشاوره، این روند را به نفع همه درگیر می کند و اعتماد و روابط کاری ایجاد می کند.

 

مدیر را تغییر دهید

این نقش احتمالاً مهمترین است. معماران فناوری اطلاعات به دلیل ماهیت کاری که برای سازمان انجام می دهند، عوامل تغییر هستند. آنها باید بدانند که چگونه تغییرات بر جنبه های مختلف کسب و کار، مانند فرآیندها و عملکردهای تجاری، پرسنل، داده ها و تغییرات برنامه و زیرساخت تأثیر می گذارد. این تغییرات فقط به پروژه فعلی محدود نمی شود. آنها همچنین باید در نظر بگیرند که چه تغییراتی ممکن است در آینده مورد نیاز باشد، از جمله افزودن فرآیندهای جدید یا فناوری های پیشرفته تر.

 

مهارت های مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک معمار فناوری اطلاعات

مانند بسیاری از مشاغل دیگر در دنیای فناوری اطلاعات، می‌توانیم مهارت‌های مورد نیاز را به «مهارت‌های سخت» و «مهارت‌های نرم» تقسیم کنیم. مهارت‌های سخت، مهارت‌هایی هستند که از طریق مطالعه، شرکت در کلاس‌ها، ثبت‌نام در برنامه‌های صدور گواهینامه آنلاین یا گذراندن دوره‌های آموزشی رسمی و سازمان‌یافته در حین انجام کارتان یاد می‌گیرید.

کمیت کردن و توضیح مهارت‌های نرم سخت‌تر است، زیرا مهارت‌های غیرفنی هستند که شبیه ویژگی‌های شخصیتی هستند. به عنوان مثال، توانایی برقراری مکالمه با هر کسی و مشخص کردن آنچه که می‌خواهد را می‌توان «جمعیت و مهارت اجتماعی» نامید. با این حال، در دنیای تجارت نیز به عنوان یک مهارت نرم در نظر گرفته می شود. به هر حال، ارتباط ضروری است، به ویژه بین تیم ها و سهامداران.

 

مهارت های سخت

 

پردازش ابری

با مهاجرت بیشتر عملکردهای فناوری اطلاعات به فضای ابری، این پلتفرم برای همه متخصصان دیجیتال اهمیت بیشتری پیدا می کند. معماران فناوری اطلاعات باید با تمام عملیات رایانش ابری مانند مقیاس‌بندی و اشتراک‌گذاری منابع آشنا باشند.

 

مدیریت فناوری اطلاعات

معماران فناوری اطلاعات باید بدانند که چگونه منابعی مانند سخت افزار کامپیوتر، داده ها، مراکز داده و نرم افزار را مدیریت کنند.

امنیت فناوری اطلاعات

به لطف گسترش کلاهبرداری داده های آنلاین، هک، ویروس ها و سایر حملات سایبری، دنیای دیجیتال به امنیت سایبری اهمیت بیشتری داده است.

معماری سیستم ها

این مهارت سخت رفتار، ساختار و دیدگاه های سیستم های فناوری اطلاعات را از طریق یک مدل مفهومی پوشش می دهد. این مهارت شامل ماژول ها و زیرسیستم هایی است که در سیستم کلی کار می کنند.

مجازی سازی

ماشین‌های مجازی مانند پلتفرم‌های سخت‌افزاری، دستگاه‌های ذخیره‌سازی و منابع شبکه در دنیای فناوری اطلاعات امروزی حیاتی هستند. معماران فناوری اطلاعات باید درک کاملی از نحوه گنجاندن منابع مجازی در راه حل های خود داشته باشند.

 

مهارت های نرم

 

مهارت های تحلیلی

در مورد تجزیه و تحلیل داده ها در محیط IT امروزی صحبت های زیادی شده است، اما ما در مورد مهارت های خوب تحلیلی قدیمی صحبت می کنیم که به منابع دیجیتالی نیاز ندارند. فردی با مهارت های تحلیلی می تواند اطلاعات را تفسیر و درک کند تا تصمیمات موثر و کارآمد بگیرد. این شامل تفکر انتقادی و مهارت های حل مسئله است.

ارتباط

چه مکتوب باشد چه گفتاری، ارتباط خوب برای این نقش ضروری است. تیم‌های فناوری اطلاعات به راهنمایی و توضیح مفاهیم پیچیده نیاز دارند و افراد غیر فنی به چیزهایی نیاز دارند که به شکلی که بتوانند آن‌ها را درک کنند، روشن شود.

مهارت های سازمانی

معماران فناوری اطلاعات مسئول بسیاری از وظایف مختلف هستند – اغلب به طور همزمان. آنها باید سازماندهی شوند و به مسائلی مانند اولویت بندی، مدیریت منابع و مدیریت زمان رسیدگی کنند.

مدیریت پروژه

همه مهارت های لازم برای اجرای یک پروژه را ندارند. این مهارت شامل برنامه ریزی، شروع، اجرا، کنترل و جمع بندی یک پروژه برای رسیدن به اهداف و معیارهای خاص موفقیت است.

خوانندگان با چشم تیزبین ممکن است متوجه شوند که بیشتر مهارت های نرم به یکدیگر نفوذ می کنند. این به این دلیل است که برای معمار فناوری اطلاعات نیاز به نوع خاصی از افراد است. این متخصصان سازماندهی شده، بیانگر، مشکل گشا هستند.

 

شرح شغل و حقوق معمار فناوری اطلاعات

بنابراین شما تصمیم گرفته اید که یک معمار فناوری اطلاعات شوید و می خواهید به دنبال یک فرصت شغلی باشید. انتظار دارید چه چیزی پیدا کنید؟ با توجه به Payscale ، شرح شغل معمولی به شرح زیر است:

  • ایجاد، طراحی، نمونه سازی و آزمایش الگوریتم ها، روش ها و مدل های جدید
  • کاربرد، سیستم و معماری های فنی را برای حوزه های مهم توسعه تعریف کنید
  • تعریف و اجرای رویه ها و استانداردهای فنی مربوطه
  • به تحقیق و توسعه محصولات و برنامه های نرم افزاری جدید توجه کنید
  • نظارت بر توسعه معماری اجزای آینده و برنامه های مهاجرت
  • یک معمار فناوری اطلاعات در هند می تواند به طور متوسط ​​سالانه 1873712 روپیه درآمد داشته باشد، در حالی که طبق گفته Glassdoor ، یک معمار فناوری اطلاعات در ایالات متحده می تواند درآمد متوسط ​​سالانه 106628 دلار را داشته باشد.

 

آیا می خواهید یاد بگیرید که چگونه یک معمار فناوری اطلاعات شوید؟

حتی اگر مهارت های نرمی برای تبدیل شدن به یک معمار فناوری اطلاعات دارید، به مهارت های سخت نیز نیاز دارید. خوشبختانه Simplilearn شما را تحت پوشش قرار داده است. اصول پایه های TOGAF را بیاموزید یا در دوره آموزشی ITIL® 4 Foundation Certification به شما درک محکمی از چارچوب ITIL 4، مفاهیم اصلی و اصطلاحات چرخه عمر سرویس ITIL ارائه می دهد. با پایان این گواهینامه ITIL، متوجه خواهید شد که چگونه ITIL برای پذیرش فناوری‌ها و فرآیندهای عملیاتی مدرن و مفاهیم لازم در چارچوب مدیریت خدمات تکامل یافته است.

 

معطل نکن کل دوره های مرتبط Simplilearn، از جمله آموزش مدیریت خدمات فناوری اطلاعات را بررسی کنید .

 

‌ on معمار فناوری اطلاعات چیست؟ شرح شغل، نقش، حقوق، مهارت

ارسال دیدگاه