در این مقاله می خواهم نکاتی را ذکر کنم که به شما در یادگیری برنامه نویسی کمک می کنند و باعث می شوند برنامه نویس بهتری شوید.
مواظب جهنم یادگیری باشید
سعی کنید در جهنم یادگیری نیافتید. بعضی افراد در دوره های زیادی شرکت می کنند و ویدیو های آموزشی زیادی تماشا می کنند؛ اما به دلایل مختلفی هیچ وقت کد نمی زنند و صرفاً در حال یادگیری و دیدن ویدیوی های آموزشی متوالی هستند. شما با این کار برنامه نویس خوبی نمی شوید. مهم نیست که در چند دوره شرکت می کنید یا چقدر ویدیوی آموزشی می بینید، تا زمانی که تمرین نکنید و کد نزنید هیچ تاثیری ندارد. این کار مانند این است که شما بخواهید شنا کنید ولی فقط کتاب آموزش شنا بخوانید و وارد آب نشوید. شما باید کد بزنید و توجه داشته باشید که قسمتی از یادگیری برنامه نویسی شما، با کد زدن، به باگ برخوردن، دیباگ کردن و تمرین های پیاپی صورت می گیرد. جهنم یادگیری یکی از بزرگترین مشکلات برنامه نویسان تازهکار است.
از پایه شروع کنید
ممکن است شما به عنوان برنامه نویس تازهکار بخواهید برنامه های فوقالعادهای مثل یوتیوب بسازید. اما بهتر است این فکر را از سر خود بیرون کنید. کسی از شما انتظار ندارد به عنوان برنامه نویس تازهکار برنامه های فوقالعاده بنویسید و بهتر است از برنامه های کوچک شروع کنید. مثلا یک نوزاد وقتی که به دنیا می آید سعی نمی کند که در ابتدا بدود. ایده های برزگ شاید به شما انگیزه بالایی بدهد ولی سختی و پیچیده بودن آن باعث می شود که شما در انجام دادن آن اهمال کاری کنید. ممکن است اولین برنامه ای که می نویسید برنامه ی بدی باشد، اما مهم این است که شروع به کار کرده اید! اوایل ممکن است کد شما شلخته باشد، سرعت برنامه شما پایین باشد و دگر مشکلات از این قبیل به وجود آید. اما رفته رفته بهبود پیدا می کنید، کدهای تمیز تری می نوسید، به اهمیت ساختمان داده و الگوریتم پی می برید و برنامه های بهتری خلق میکنید.
مسائل را بفهمید، حفظ نکنید
سعی نکنید همه چیز را حفظ کنید. به عنوان برنامه نویس شما نیاز نیست همه چیز را بفهمید و حفظ بکنید. به طور مثال نیاز نیست شما کل syntax های پایتون را حفظ کرده باشید و اینکار عملا ممکن هم نیست. وقتی به شما یک در خواست داده می شود از شما انتظار می رود که بتوانید آن مسلئه را با استفاده از فهم کلی و پایه ای که از زبان برنامه نویسی دارید، با استفاده از جستجو در گوگل و تجربهای که دارید را حل کنید؛ اما کسی از شما انتظار ندارد که همه چیز را حفظ کرده و بلد باشید. یکی از مهارت های کلیدی که انتظار می رود برنامه نویسان آن را داشته باشند، مهارت حل مسئله هست.
در نظر داشته باشید که برنامه نویسی یک دنیای بی انتهاست و هر چقدر که شما یاد بگیرید باز هم چیزهای دیگری برای یاد گرفتن هست. شما همواره یک دانش آموز هستید که چیزهای جدیدی یاد می گیرید. بهتر است با این حس که بعضی چیزها را نمی دانید کنار بیاید و ذهنیت “من نمیدانم” را به “من میتوانم یاد بگیرم” تغییر دهید.
on نکاتی برای یادگیری بهتر برنامه نویسی