تحول گجت های مبتنی بر هوش مصنوعی
گجتهایی که مبنای اساسی آنها وارد کردن قدرت هوش مصنوعی در راستای ساده تر کردن کارهای روزمره به زندگی انسان میباشند تاریخچه ای بسیار قدیمی تر از اقبال عمومی مردم به چت باتها و ترند شدن این روزهای هوش مصنوعی در بین مردم دارند.
سالیان نسبتا زیادی است که دستیارهای صوتی مختلف از شرکتهای متفاوت مانند آمازون و گوگل توانسته اند از محبوبیت نسبتا بالایی برخوردار شوند و فلسفهی خانهی هوشمند حتی کمپانیهای تولید لوازم خانگی را نیز مجبور به استفاده از فیچرهایی برای سازگاری با این دستیار ها و حتی افزودن هوش مصنوعی به محصولاتشان کرد اما شاید نکتهی مهم در این باشد که اکنون دوران جدیدی برای کانسپت یک دستیار هوشمند پیش روست و نوآوری های جدید به دنبال دستیابی به یک دستیار و همراه همیشگی هستند که در همهی موقعیت ها توانایی انجام وظیفه را داشته باشد.
میتوان گفت اولین نام مطرح در این زمینهAI pin بود که به دلیل قیمت بسیار بالا و به دنبال آن نقدهای زیادی که صرف اقتصادی محصول را زیر سوال میبردند نتوانست به موفقیت مورد نظر برسد(مقالهی بررسی این گجت را نیز میتوانید در داکبورد بخوانید)اما در چندماه گذشته یک اسم دیگر نیز بین جامعهی اهل تکنولوژی مطرح شده است و ریویوهای زیادی از اسمهای برجسته کسب کرده.
ربیت آر وان(rabbit r1) که محصول یک استارتاپ حوزهی هوش مصنوعی است برای اولین بار با یک قیمت معقول حدودا 200دلاری و یک طراحی مینیمال جذاب توانست مشتریان بیشتری را نسبت به سایر رقبا جذب کند.
در ادامه به بررسی کلی قابلیت های این دستیار هوشمند میپردازیم:
نسخهی اول یا همان r1 که با یک صفحه نمایش ۲.۸۸ اینچی با رزولوشن نه چندان بالا و همچنین یک دوربین ۸ مگاپیکسلی با قابلیت چرخش ۱۸۰ درجه برای ارائه تصویر به دستیار هوشمند عرضه شده است.
نکته قابل توجه درمورد صفحه نمایش این گجت قابلیت لمسی بودن آن است که فقط در موقعیتهایی خاص و برای تایپ کردن فعال میشود و در باقی موارد باید با استفاده از کلید تعبیه شده در کنار دستگاه آن را کنترل کنید،چیزی که واقعا منطق خاصی نمیتوان برای آن در نظر گرفت و با توجه به انتقادات بسیار زیاد احتمالا سازندگان با آپدیتهای نرم افزاری بعدی این مشکل را حل کنند.
همچنین برای راه اندازی و اتصال دستگاه میبایست یک سیم کارت را داخل آن قرار دهید و از دیتای سیم کارت استفاده بکنید.
باتری ۳۰۰۰ میلی آمپر دستگاه با توجه به ابعاد صفحه نمایش و کاربرد آن نسبتاً مناسب و معقول انتخاب شده است اما با همین حال نیز برخی از کاربران انتظار بهبود در نسخههای بعدی را دارند و ظرفیت باتری را برای یک دستیار که میبایست ساعات زیادی آماده به کار باشد ناکافی میدانند.
از مشخصات سخت افزاری که بگذریم امکانات نرم افزاری ربیت شاید نقطه قوت آن باشد و نسبت به ارزش گجت طیف گستردهای از خدمات را به کاربران ارائه میدهد.
اساسی ترین بخش نرم افزاری یک چت بات مبتنی بر چت جی پی تی است که با رابط کاربری اختصاصی rabbit os به نوعی تغییر پیدا کرده است که به انصاف میتوانیم بگوییم تجربهی کاملا متفاوتی از چت بات معمولی را رقم میزند
علاوه بر امکان تایپ کاربران میتوانند به صورت صوتی نیز از این دستیار استفاده کنند و همچنین تصاویر را نیز از طریق دوربین تعبیه شده برای چت بات ارسال کنند.
درمورد دقت پاسخگویی و کاربردی بودن چت بات اکثر نظرات مثبت هستند اما عمدهی کاربران ایراداتی اساسی نیز مطرح کردهاند که در صورت عرضهی نسخهی دوم قطعا باید مورد توجه قرار گیرد.
از دیگر قابلیتهای این دستیار هوشمند میتوان به پشتیبانی از ۳۰ زبان دنیا از جمله فارسی و پخش موزیک به صورت مستقیم از اسپاتیفای اشاره کرد
همچنین امکان اتصال آن با بلوتوث به دیگر دستگاه های پخش صدا امکان پذیر است.
در آخر نیز قابل ذکر است که اگر موفق به خریداری یک دستیار ربیت شدید باید بدانید که با توجه به محدودتهای اینترنتی از داخل و خارج و نیاز به استفاده از سیم کارت برای راه اندازی قطعا با مشکلات زیادی مواجه میشوید.
به یاد کسانی که اینترنت آزاد را برای همهی مردم ایران میخواستند #یوسف_قبادی #سگارو
on بررسی دستیار هوشمند Rabbit r1