خسارت 5 میلیارد دلاری شرکت گوگل به کاربران خود

مطمئناٌ شما از حالت incognito در Google Chrome استفاده کرده اید. این حالت به شما اجازه می دهد تا به طور مخفیانه در سایت به گذشت و گذار بکنید. تاریخچه حستجوی شما در حالت incognito در Google Chrome ذخیره نمی شود. مثل اینکه گوگل در حالت incognito هم به سایت ها اجازه می دهد که فعالیت کاربران را ردیابی کند.

در سال 2020، یک پرونده قضایی علیه گوگل مطرح شد. این پرونده ادعا می کند که گوگل کاربران خود را فریب می دهد تا باور کنند که هنگام مرور در حالت ناشناس، فعالیت های اینترنتی آنها را ردیابی نخواهد کرد. چند روز پیش شرکت گوگل با توافق 5 میلیارد دلاری برای حل و فصل این شکایت حقوقی موافقت کرده است.

قاضی فدرال ایالات متحده، یوون گونزالس راجرز در اوکلند، کالیفرنیا، دادگاهی که در تاریخ 5 فوریه 2024 برگزار می‌شد، را در روز چهارشنبه متوقف کرد. پس از اینکه وکلای گوگل و مصرف‌کنندگان اعلام کردند که به یک توافق اولیه دست یافته‌اند.

شرایط توافق هنوز اعلام نشده است. وکلای شاکیان اعلام کردند که از طریق میانجی‌گری، به توافقی رسیده اند. آنها منتظر هستند تا تا تاریخ 24 فوریه 2024، توافقنامه رسمی را به دادگاه ارائه کنند تا تأیید شود.

هیچ‌کدام از گوگل و یا وکلای مدعیان اطلاعات بیشتری در اختیار مطبوعات نگذاشتند.

Court Case
نام پرونده Brown et al v Google LLC et al است، دادگاه فدرال شمالی کالیفرنیا، شماره 20-03664

 

جزئیات شکایت از گوگل

این پرونده ادعا کرده است که گوگل کاربران خود را فریب داده است تا باور کنند که هنگام مرور در حالت ناشناس، فعالیت های اینترنتی آنها را ردیابی نخواهد کرد. این دعوا استدلال کرد که فناوری های تبلیغاتی گوگل و وب سایت های شخص ثالث که از Google Analytics یا Google Ad Manager استفاده می کنند، علیرغم استفاده کاربران از مرور خصوصی، جزئیات بازدید سایت ها و فعالیت های کاربران را ثبت می کردند و این اطلاعات را به سرورهای گوگل ارسال می کردند.

شاکیان ادعا کردند که این اقدام گوگل، این شرکت را به یک “ذخیره کننده غیرقابل کنترل از اطلاعات” تبدیل کرده است. چرا که گوگل می تواند اطلاعات مربوط به دوستان، سرگرمی ها، غذاهای مورد علاقه، عادات خرید و “مسائل خصوصی احتمالی” که کاربران در اینترنت جستجو می کنند، جمع آوری کند. این در حالی است که کاربران تصور می کردند که با استفاده از مرورگر ناشناس، از حریم خصوصی خود محافظت کرده اند.

گوگل اعلام کرد که هنگام بارگذاری حالت نهان، آن ها ذکر می‌کند: “وب‌سایت‌ها ممکن است بتوانند اطلاعاتی درباره فعالیت مرور شما در طول  جستجو جمع‌آوری کنند”. هدف از حالت نهان این است که تاریخچه مرور شخصی شما بر روی دستگاه شما ذخیره نشود.

پس از ثبت این دادخواست، گوگل اعلام کرد که از تبلیغات هدفمند دقیق صرف نظر خواهد کرد و دیگر کاربران خاص را هنگام مرور وب ردیابی نخواهد کرد. این شرکت همچنین اعلام کرد که تا سال 2022، کوکی های شخص ثالث را از مرورگر Chrome خود حذف خواهد کرد.

این پرونده که در سال 2020 آغاز شد، احتمالاً شامل میلیون‌ها کاربری خواهد بود که از تاریخ 1 ژوئن 2016 از Google Chrome استفاده کرده اند. به گزارش

رویترز، شاکیان درخواست خسارت حداقل 5000 دلار برای هر کاربر را به دلیل ادعاهای نقض قوانین فدرال و حریم خصوصی کالیفرنیا داشتند.

 منابع

خبرگزاری Reuters 

خبرگزاری Guardian

‌ on خسارت 5 میلیارد دلاری شرکت گوگل به کاربران خود

ارسال دیدگاه