انقلابی جدید در صنایع نظامی جهان با هوش مصنوعی؟

ایالات متحده اعلام کرده است که یک جت جنگندهF-16 تحت کنترل هوش مصنوعی در یک رزمایش با یک هواپیمای تحت کنترل خلبان انسانی وارد یک نبرد هوایی شدند. این عملیات ها در نیروی هوایی ایالات متحده بی سابقه نبوده و تکنولوژی هوش مصنوعی در کنترل بسیاری از هواپیماهای جنگنده آمریکایی به کار گرفته شده اند و در شبیه سازی‌های بسیاری خلبانان با جنگنده‌های تحت کنترل هوش مصنوعی تمرین کرده اند(که متاسفانه یا خوشبختانه در اکثریت این شبیه سازیها هوش مصنوعی پیروز شده است،اما این اولین بار است که جنگنده‌ای تحت فرمان کامل هوش مصنوعی و در محیطی کاملا حقیقی مقابل یک‌ خلبان انسانی در هوا قرار میگیرد.
این هواپیما در طول نبردی که اغلب از آنها به عنوان (dogfight ) داگ فایت یاد می شود، تا سرعت 1200 مایل در ساعت پرواز می کرد.

ارتش آمریکا همچنین در بیانیه‌های رسمی خود اعلام کرد اولین نبرد شناخته شده جهان بین یک خلبان انسان و یک جت جنگنده تحت کنترل هوش مصنوعی در کالیفرنیا انجام شده است.

در یک رزمایش بر فراز پایگاه نیروی هوایی ادواردز، جفت جت جنگنده F-16 با سرعتی بالغ بر 1200 مایل در ساعت پرواز کردند و در طول نبرد هوایی، که به عنوان داگ فایت نیز شناخته می شود، تا 600 متر به یکدیگر نزدیک شدند.

یکی از آنها سرنشین دار بود، در حالی که جت دیگر نسخه اصلاح شده F-16 به نام X-62A یا VISTA (هواپیمای آزمایشی شبیه ساز متغیر در پرواز) بود.

به گفته آژانس پروژه‌های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی (دارپا) که این آزمایش را انجام داده است، در حین پرواز، الگوریتم هوش مصنوعی برای تصمیم‌گیری برای موقعیت‌های حال و آینده به تجزیه و تحلیل داده‌های قبلی که از تاریخچه نبردهای هر مدل جنگنده به دست آمده است متکی می باشد.

دارپا، آژانس تحقیق و توسعه وزارت دفاع ایالات متحده، گفت: این فرآیند که همان “یادگیری ماشین” می باشد سال هاست که در شبیه سازهای روی زمین آزمایش شده است.

در سال 2020، به اصطلاح عوامل هوش مصنوعی خلبانان انسان را در شبیه سازی در هر پنج مسابقه خود شکست دادند – اما این فناوری باید به طور واقعی در هوا اجرا می شد.

خلبانان در مواقع اضطراری سوار بر X-62A بودند، اما در طول نبرد آزمایشی شبیه ساز که در سپتامبر سال گذشته انجام شد و این هفته اعلام شد، نیازی به بازگرداندن کنترل‌ها در هیچ نقطه‌ای نداشتند(اختیار کامل هوش مصنوعی برای تصمیم گیری‌ها در طول نبرد)و هیچ خلبان انسانی در جنگنده‌ی تحت فرمان هوش مصنوعی قرار نداشت.

دارپا در بیانیه ای اعلام کرد که این نتیجه نشان دهنده یک لحظه‌ی شگفتی ساز در تاریخ هوافضا به شمار میرود.اما آنها فاش نکردند که کدام هواپیما برنده‌ی این نبرد هوایی شده است.

#علیه_فراموشی

به یاد یوسف قبادی و سگارو

‌ on انقلابی جدید در صنایع نظامی جهان با هوش مصنوعی؟

ارسال دیدگاه